Komunikat Nr 2 Pełnomocnika Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność” ds. pomocy humanitarnej dla Ukrainy. Kielce, 4 marca 2014r.

dodano: 2014-03-04

Uprzejmie informuję, że:
1. staraniem „Solidarności” Świętokrzyskiej dziś w godzinach wczesnorannych 8 lekarzy pracujących na kijowskim Majdanie, wyczerpani ciężką i niebezpieczną pracą zostali przyjęci na rekonwalescencję do Hotelu Venecia Palace. Po kilkutygodniowym odpoczynku wrócą do pracy na Ukrainie;

2. dziękując za dotychczasowe darowizny finansowe na subkonto Region Świętokrzyski NSZZ „Solidarność” 34 1020 2629 0000 9102 0009 1546 z dopiskiem „UKRAINA”, informujemy, że za kilka dni wyjedzie drugi konwój ze środkami medycznymi do szpitali na Ukrainie. Pierwszy konwój dostarczył leki i materiały higieniczne o wartości 100 tys. złotych do szpitali we Lwowie i Łucku. Nadal przyjmujemy darowizny finansowe;

3. dla poparcia dążeń wolnościowych Ukraińców w dniu 8 marca 2014 r. (sobota) NSZZ „Solidarność” od godz. 14:00 demonstrować będzie pod ambasadą rosyjską w Warszawie. Przyjmujemy zgłoszenia na ten wyjazd;

4. kontynuujemy zbiórkę odzieży i długoterminowej żywności (Kielce, ul. Planty 16A).
Paweł Krzeszowski
Pełnomocnik