Stanowisko Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" z dnia 26 maja 2015r.

dodano: 2015-05-26

Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" z satysfakcją przyjmuje wybór na urząd Prezydenta RP Pana Andrzeja Dudę. Gratulując Prezydentowi-elektowi tego wyboru, przekazujemy życzenia wytrwałości w realizowaniu misji państwowej dla dobra całego Narodu w realizacji dobra wspólnego.

Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" wyraża nadzieję, że realizacja wzajemnych zobowiązań zawartych w dn. 5 maja br. między Komisją Krajową naszego Związku i Panem Prezydentem przyczyni się do poprawy standardów pracy i świadczeń społecznych. Dotyczy to w szczególności obniżenia wieku emerytalnego, ograniczenia „umów śmieciowych”, zwiększenia płacy minimalnej oraz powrotu do wcześniejszych regulacji dotyczących rozliczenia czasu pracy.

Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" upatruje w Panu Prezydencie reprezentanta całego Narodu, deklaruje współpracę w dążeniu do celu jakim jest przyjazne Państwo dla obywateli.

Za Prezydium Zarządu Regionu Świętokrzyskiego
NSZZ "Solidarność"