XXXV rocznica powstania NSZZ "Solidarność"

dodano: 2015-08-28

Niezależny Samorządny Związek Zawodowy "Solidarność" ma 35 lat.

Uroczystości związane z tym Jubileuszem rozpocznie Msza święta sprawowana przez Księdza Biskupa Kazimierza Ryczana w Bazylice Katedralnej w Kielcach w niedzielę, 30 sierpnia 2015r. o godz. 11.00.

Przed Mszą św. o godz. 10.45 na skwerze im.Stefana Żeromskiego(vis-à-vis Bazyliki Katedralnej);zostaną złożone kwiaty przed tablicą upamiętniającą powstanie „Solidarności”.

Zapraszamy wszystkich członków Związku, przedstawicieli organizacji zakładowych, poczty sztandarowe oraz wszystkich sympatyków „Solidarności” do uczestnictwa w tych uroczystościach.

W tym samym dniu (30.08.2015r.) o godz. 19.00 zapraszamy na Toast za "Solidarność", który będzie miał miejsce na Kieleckim Rynku. W programie tej części Jubileuszu jest również koncert pieśni patriotycznych w wykonaniu Akademickiego Chóru Politechniki Świętokrzyskiej pod dyrekcją Małgorzaty Banasińskiej Barszcz połączony ze wspólnym śpiewaniem uczestników uroczystości oraz pokaz sztucznych ogni.

Zapraszamy!