Podium dla najaktywniejszych

dodano: 2018-11-28

Uroczysta gala podsumowująca działania prewencyjne realizowane w 2018r. przez Okręgowy Inspektorat Pracy w Kielcach miała miejsce 23 listopada br. w Pałacu Biskupów Krakowskich w Kielcach.

Podczas gali uhonorowano zwycięzców m.in. w konkursie na Najaktywniejszego Społecznego Inspektora Pracy. Pierwsze miejsce zajął Robert Lis z Nordkalk Sp. z o.o – Zakład w Miedziance. Drugie - Izabela Trela – Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy w Publicznej Szkole Podstawowej Nr 2 w Staszowie. Trzecie -Jerzy Wójcik – Społeczny Inspektor Pracy z Wodociągów Koneckich. Wyróżnieniem została uhonorowana Halina Kapuścińska - Zakładowy Społeczny Inspektor Pracy w Polskiej Federacji Hodowców Bydła i Producentów Mleka w Warszawie a także Przewodnicząca Zakładowej Organizacji Związkowej NSZZ „Solidarność”.

Podczas gali zostały podsumowane konkursy „Pracodawca Organizator Pracy Bezpiecznej”, którego zwycięzcą w grupie zakładów do 250 pracowników została Cementownia Dyckerhoff Sp. z o.o w Nowinach, równoległy laureat Konkursu Ogólnopolskiego i Spółdzielnia Mleczarska w Końskich – w grupie zakładów powyżej 250 zatrudnionych. W zakładach tych funkcjonują, na co dzień, organizacje związkowe NSZZ „Solidarność” i społeczna inspekcja pracy. W konkursie „Buduj bezpiecznie” pierwsze miejsce zajął Budimex S.A.

Nagrody laureatom wręczali m.in.: Adam Derza – Okręgowy Inspektor Pracy w Kielcach i Waldemar Bartosz – Przewodniczący Regionu Świętokrzyskiego NSZZ „Solidarność”.