Tygodnik Solidarność Świętokrzyska nr 15 (1199) z dn. 12 kwietnia 2019r.

Patryk Jaki w Świętokrzyskiej „Solidarności”

Patryk Jaki - kandydat Zjednoczonej Prawicy w wyborach do Parlamentu Europejskiego spotkał się w siedzibie Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" z przedstawicielami zakładowych organizacji związkowych (3.04.2019r.).

W trakcie spotkania przedstawił powody, które skłoniły go do podjęcia decyzji o kandydowaniu do Parlamentu Europejskiego. Zwrócił uwagę m.in. na to, iż obecna UE zatraca wartości chrześcijańskie, które były jej fundamentem. W Parlamencie Europejskim będzie się starał przywrócić chrześcijańskie korzenie Unii. Obszarem jego zainteresowań będzie także wymiar sprawiedliwości, bowiem znacząca liczba unormowań prawnych w Polsce jest uchwalanych w Unii Europejskiej. Inną kwestią będącą w kręgu działań przyszłego europarlamentarzysty będzie sprawa migracji.

W trakcie spotkania były również odpowiedzi na pytania związkowców.

Wizyta Kandydata do Parlamentu Europejskiego zakończyła się obietnicą powtórnego spotkania w gronie związkowców „Solidarności” Świętokrzyskiej.