Tygodnik Solidarność Świętokrzyska nr 26 (1253) z dn. 26 czerwca 2020r.

Kolejna filia biura poselskiego prof. Piotra Wawrzyka

Piotr Wawrzyk, wiceminister spraw zagranicznych otworzył w poniedziałek, 15.06.2020r., w Jędrzejowie filię biura poselskiego. Jest to trzeci powiat województwa świętokrzyskiego, w którego stolicy poseł będzie pełnił dyżury i spotykał z obywatelami, aby pomagać w rozwiązywaniu lokalnych problemów. Takie filie działają już w Busku-Zdroju i Końskich.
Filia biura mieści się w siedzibie jędrzejowskiej delegatury Zarządu Regionu Świętokrzyskiego NSZZ "Solidarność" (Plac Kościuszki 19). Delegaturą kieruje Krystyn Toczyłowski a asystentem społecznym w biurze poselskim wiceministra Piotra Wawrzyka jest przewodnicząca Międzyzakładowej Organizacji Związkowej NSZZ "Solidarność" Oświaty – Elżbieta Bartosz.
W uroczystości otwarcia wzięło udział wielu gości, wśród których byli m.in.: przewodniczący Świętokrzyskiej „Solidarności” Waldemar Bartosz, wicemarszałek województwa świętokrzyskiego Marek Bogusławski, wicestarosta jędrzejowski Maria Barańska i członek zarządu powiatu Tomasz Puchrowicz, pierwszy burmistrz Jędrzejowa Marek Banasik i obecny burmistrz Jędrzejowa Marcin Piszczek. Poświecenia biura poselskiego dokonali ojciec Jakub Zawadzki, proboszcz parafii bł. Wincentego Kadłuba oraz ks. Bartosz Michta z parafii Św. Trójcy.
Biuro w Jędrzejowie będzie czynne w każdy poniedziałek w godzinach 13.30- 15.00 i w tych godzinach poseł Piotr Wawrzyk będzie miał dyżury w każdy trzeci poniedziałek miesiąca.